Hoger in Google? OptiSite helpt!

Hoger in Google? OptiSite helpt!

Wil je dat je website gevonden wordt door (potentiële) klanten, dan is je positie in de zoekresultaten van Google van groot belang. Hoe hoger je daar staat als mensen op voor jou belangrijke zoekwoorden zoeken, hoe meer websitebezoek je zult krijgen. En essentieel hierbij is de autoriteit van je website!

Ranking

Bij het bepalen van de rankings in de zoekresultaten houdt Google rekening met letterlijk tientallen zo niet honderden factoren. Maar één van de belangrijkste is toch nog altijd de autoriteit van je website. Dit wordt voor een groot deel bepaald op basis van de links die je website vanaf andere websites krijgt. Men gaat er namelijk vanuit dat hoe meer websites naar jou linken, hoe belangrijker jouw website is en dus hoe hoger de autoriteit. Daarbij wordt gekeken naar het aantal links, de hoeveelheid unieke domeinen die linken en de autoriteit van de linkende websites; hoe hoger de autoriteit van die andere website, hoe hoger Google die link naar jouw website zal waarderen.

Het zou natuurlijk geweldig zijn als je voortdurend links naar je website krijgt, gewoon omdat mensen je inhoud graag willen delen met anderen. En ook al is dat best mogelijk, eenvoudig is dat niet. Maar er is ook helemaal niets mis mee om één en ander een handje te helpen en actief aan de slag te gaan voor het krijgen van meer externe links. We noemen dat linkbuilding en OptiSite kan je daar uitstekend mee helpen.

Linkbuilding

Schakel je OptiSite in voor linkbuilding dan gaan we aan de slag met de volgende zaken:

  1. De nul-meting – Wat is de huidige autoriteit van je website? Op welke zoekwoorden wordt de website al gevonden? Hoeveel externe links heb je en van welke websites komen ze? Welke anchors (de tekst die is gelinkt en waarop de bezoeker kan klikken) worden er tot nu toe gebruikt?
  2. Bepalen zoekwoorden – Op welke zoekwoorden moet er (hoger) gerankt worden?
  3. Opstellen Linkbuilding- & anchorplan – Hoeveel en wat voor soort links heeft je website nodig? Welke zoekwoorden moeten extra aandacht krijgen? Wat voor soorten anchors moet extra gepusht worden?
  4. Het zoeken en (laten) plaatsen op extern webpagina’s van hoogwaardige, geschikte links met de gewenste anchors.

Ook zeer effectief: het plaatsen van inhoudelijk sterke blog op andere website waarin een link wordt opgenomen naar jouw website. Ook hiervoor kun je bij OptiSite terecht; wij schrijven desgewenst de tekst, voegen een link toe en zoeken een geschikt plek om de blog te plaatsen.

Linkbuilding is overigens niet iets dat binnen een maand direct resultaat heeft. Wij adviseren hiervoor minstens zes maanden de tijd te nemen. Dan moeten de resultaten zeker zichtbaar worden.

Hoger in Google

Wil jij ook hoger scoren in Google? OptiSite helpt je graag verder omhoog in de zoekresultaten. Al vanaf ons Pakket Start (€ 325,- per maand) gaan we naast basis optimalisatie van je website volop aan de slag met de autoriteit van je pagina’s op basis van kwalitatief linkbuilden en extern bloggen op website met een hoge autoriteit. En wil je ons alleen laten linkbuilden, kies dan het Pakket basis 2 – SEO offpage voor slechts € 99,- per maand.

SEA; Google Ads

Is voor bepaalde zoekwoorden je positie in de zoekresultaten van Google (nog) niet optimaal, dan kun je overwegen daarvoor Zoekmachine Advertising in te zetten. Tegen betaling verschijnt je dan bovenaan de organische zoekresultaten met flink verkeer als resultaat. OptiSite kan dit allemaal voor regelen. Bekijk hiervoor onze Standaard Pakketten of het Basispakket 3 – SEA (Google Ads).

Geef een reactie

Sluit Menu